zaterdag, juli 20, 2024
KadjarNieuwsRenault nieuws

Renault onthult de KADJAR

1-Renault-Kadjar
Grote broer van de Renault Captur

SCHIPHOL-RIJK – Na het succes van de Renault Captur, introduceert Renault nu de Kadjar. De nieuwe crossover in het C-segment onderscheidt zich met een vloeiend design en een sportieve uitstraling. De Kadjar maakt zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève (5-15 maart) en verschijnt in juni op de Nederlandse markt. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

De nieuwe Renault Kadjar staat op het modulaire platform CMF-C/D van de Alliantie Renault-Nissan. De crossover trekt vooral in de passievolle introductiekleur ‘Rouge Flamme’ alle aandacht naar zich toe. Zijn gedurfde design is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) accentueren zijn sportieve ontwerp.

Avontuurlijk karakter
De krachtige uitstraling van de Renault Kadjar krijgt een extra dimensie door de C-shape LED dagrijverlichting en de Full-LED koplampen. Die leveren met een 20 % hogere lichtopbrengst beter zicht dan halogeenkoplampen.
De opmerkelijke lichtsignatuur van de achterlichten impliceert een golfbeweging en is geïnspireerd op die van de Renault Captur Concept. De grote wielen (tot wel 19”), de zwarte wielkastverbreders, de aluminiumkleurige dakrails, de bumperbescherming vóór en achter in combinatie met de relatief grote bodemvrijheid van 190 mm accentueren het avontuurlijke karakter van de Kadjar.

SUV, hatchback én stationwagon
Op subtiele wijze combineert de Kadjar eigenschappen van een SUV, een hatchback en een stationwagon. De keuze uit twee- en vierwielaandrijving (met drie standen: Auto, LOCK en 2WD) is een typisch SUV-kenmerk. Voor zijn flexibele interieur vond de Kadjar inspiratie in stationwagons. De achterbank (60:40 deelbaar) laat zich vanuit de bagageruimte gemakkelijk en snel neerklappen. De laadvloer kent twee posities: een voor een vlakke laadvloer, de andere voor zo veel mogelijk bagageruimte (max. 472 liter met de achterbank rechtop). Voor het vervoer van lange voorwerpen kan ook de leuning van de passagiersstoel neergeklapt worden.

Hoogwaardige interieurafwerking
Wie in de Kadjar plaatsneemt, ervaart direct de eigenschappen van een hatchback: de sportieve zitpositie, het comfort en de hoogwaardige interieurafwerking. De materialen zijn van een hoge kwaliteit en voelen bovendien zacht aan.
Het gedurfde design van de versnellingspook is duidelijk geïnspireerd op dat van het exterieur. Voor een extra ruimtelijk gevoel levert Renault een groot panoramadak.
Het instrumentarium bestaat uit een 7” TFT-kleurenscherm. Daarbij is de Kadjar leverbaar met R-Link 2, het innovatieve multimedia- en navigatiesysteem uit die andere crossover van Renault, de nieuwe Espace.
Ondanks zijn riante afmetingen is de Kadjar extra behendig. De draaicirkel bedraagt een bescheiden 10,7 m. Renault biedt verder de keuze uit diverse motoren, die mede dankzij een start-stopsysteem qua verbruik en emissie tot de top in hun klasse behoren.

Internationale ambitie
Met de Kadjar geeft Renault een vervolg aan zijn crossover-offensief, dat in 2013 een boost kreeg met de introductie van de Renault Captur. Die is met 178.000 registraties inmiddels de populairste crossover in het B-segment in Europa. Renault produceert de Kadjar in het Spaanse Palencia voor de Europese markt, verschillende Afrikaanse landen en de landen langs de Middellandse zee. Vanaf 2016 wordt de Renault Kadjar ook in het Chinese Wuhan geproduceerd en is daarmee de eerste Renault die op Chinese bodem wordt gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *