zaterdag, juli 20, 2024
AlpinemodelRenault nieuws

Alpine A110 valt in de prijzen op het Festival Automobile International

  • Alpine A110 wint de verkiezing van de mooiste auto van 2017
  • De online community looft zijn design dat trouw blijft aan de geest van de Berlinette
  • A110: compact, licht en wendbaar voor een hoogstaand rijplezier

Het 33e Festival Automobile International in Parijs heeft de prestigieuze “Prijs voor de mooiste auto van het jaar” toegekend aan de nieuwe Alpine A110. De onderscheiding werd uitgereikt aan Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.

“Een sportief icoon zoals de A110 opnieuw lanceren is een erg boeiende uitdaging! Je moet trouw blijven aan de geschiedenis en tegelijk de huidige knowhow en technologie integreren. Het enthousiasme waarmee de nieuwe Alpine A110 wordt ontvangen, maakt ons bijzonder trots, zowel in Dieppe (Frankrijk), waar hij wordt gebouwd, als in de rest van de Renault-groep. Deze onderscheiding is dan ook een bekroning voor al onze teams en de energie die ze vijf jaar lang hebben geïnvesteerd om dit symbool van Franse uitmuntendheid en elegantie nieuw leven in te blazen,” aldus Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.

De Alpine A110, die iets minder dan een jaar geleden werd onthuld in Genève, won de prestigieuze “Prijs voor de mooiste auto van het jaar”, uitgereikt door het grote internetpubliek.

Deze onderscheiding bekroont de teams van de Renault-groep voor de inspanningen die ze hebben geleverd om dit iconische merk uit het Franse autolandschap opnieuw te lanceren.

De nieuwe A110 is de eerste vrucht van de wedergeboorte van Alpine en blijft tegelijk trouw aan zijn DNA: een elegante en lichte sportcoupé die voorrang geeft aan wendbaarheid en rijplezier, zonder daarbij te raken aan het dagelijkse comfort.

De tweezitscoupé met centraal achterin geplaatste motor onderscheidt zich door zijn lichte structuur uit aluminium en zijn complexe ophanging met dubbele driehoeken. De A110 “Première Édition” wordt aangedreven door een 1,8-liter viercilinder-turbobenzinemotor, goed voor 252 pk.

Deze titel is al de tweede onderscheiding die Alpine op minder dan twee maanden tijd in ontvangst mag nemen, na de “trofee voor de beste sportwagen van het jaar” van Argus.

 ***************************************************************************************

Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rédélé, een jongeman gepassioneerd door autoraces. De naam Alpine verwierf een legendarische status met de zeges van de A110 Berlinette in de Rally van Monte Carlo in 1971 en 1973. En nu is het merk terug met de nieuwe A110, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes die hem zo succesvol hebben gemaakt: compactheid, lichtheid en wendbaarheid voor een maximaal rijplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *