zaterdag, juli 20, 2024
Auto nieuwsNieuwsZ.E. Zero Emision

Draadloze stekker voor elektrische auto’s

Total Safety Solutions, een Nederlands bedrijf, heeft een innovatieve draadloze stekker op de markt gebracht voor hulpdiensten bij ongevallen met elektrische en hybride auto’s.

De ‘Emergency Plug’, bedacht door Ralf Adams en Jan Wijnans, voormalige brandweermannen, lost het probleem op van voertuigen die nog in ‘Drive’ of ‘Achteruit’ staan na een ongeluk.
Met de plug kan het voertuig binnen enkele seconden worden uitgeschakeld, waardoor hulpverleners snel en veiliger kunnen handelen.

Het succes van de plug heeft geleid tot leveringen aan bijna vijftig landen over de hele wereld, waarbij de vraag naar elektrische voertuigen snel groeit. Adams benadrukt het gevaar van het onhoorbaar zijn van een werkende elektrische auto en het krachtige koppel ervan, wat enorme schade kan veroorzaken.

Het gebruik van de Emergency Plug vermindert de risico’s doordat de elektronica van de auto ‘denkt’ dat de auto aan de laadpaal staat en dan de auto in neutraal schakelt en in sommige gevallen ook de handrem zal inschakelen. Doordat de hulpdiensten nu meteen veilig aan de slag kunnen met het redden van de gewonden in plaats van eerst een veilige werkomgeving moeten zien te creëren, bespaart dat kostbare tijd bij reddingsoperaties.

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *