zaterdag, juli 20, 2024
Scenic

Scenic IV introductie op 1 maart 2016

scenic-4Renault is hard bezig met het vernieuwen van het aanbod. Op korte termijn mochten we al modellen zoals de Kadjar en de Captur op de weg zien, en zal ook de Talisman het straatbeeld gaan verfraaien. Dat is echter nog niet genoeg, ook de Scénic krijgt andermaal een facelift, nummertje 4 om precies te zijn.

Hoewel de Scénic al zo’n 20 jaar op de markt is, is het publiek de auto nog lang niet beu. Daar is ook geen enkele reden voor, aangezien er in die 20 jaar wel het één en ander gewijzigd is aan de Scénic, en nooit ten nadele van de behoorlijke populaire C-segmenter. Ditmaal zal de nadruk meer liggen op het design van de nieuwe Scénic.

Was de Scénic eerst feitelijk een bepaalde uitvoering van de Mégane, zoals ook de Coupé en de Break er één was, ondertussen kan men gerust spreken over een apart model van Renault, welke los naast de Mégane zou moeten staan.

Renault heeft bevestigt dat de onthulling van de vierde generatie van de MPV plaats zal vinden op de autosalon van Genève. Op 1 maart om precies te zijn zal het doek van het nieuwe model afgaan, de verkoop zal waarschijnlijk pas net na de zomer zijn.

In 2011 is de R-Space als concept car getoond. Als de nieuwe Scénic volgens dit model gevormd zal gaan worden, geeft dat een indruk van hoe de nieuwe Scénic eruit zal komen te zien. Vrij zeker zal zijn dat de nieuwe MPV wat familie trekjes van de nieuwe Mégane mee zal krijgen.

Met de Mégane heeft de Scénic alijtd veel techniek gedeeld, en op basis daarvan is de verwachting dat er in de nieuwe Scénic de 1.2 TCe-motor met 100 en 130 pk het benzine-aanbod zal vertegenwoordigen, en er voor de dieselrijders dCi-motoren met 110 en 130 pk op de lijst staan. Zekerheid is hier vooralsnog niet over.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *