zaterdag, juli 20, 2024
Mededelingen

La Fête des Limousines 26 mei 2013

La Fête des Limousines 26 mei 2013 Evenement in Geertruidenberg rondom vroegere topmodellen van Franse automerken
26 mei 2013: La Fête des Limousines

Na een ‘siësta’ van vijf jaar ligt er eindelijk weer een editie van La Fête des Limousines in het verschiet. Tijdens dit evenement spelen de luxueuze topmodellen van de Franse autofabrikanten Citroën, Peugeot, Renault en Talbot de hoofdrol. Zondag 26 mei 2013 zullen honderden eigenaren hun pronkstukken samenbrengen op de prachtige Markt van het Brabantse stadje Geertruidenberg, dat in 2013 zijn 800-jarig bestaan viert.

La Fête des Limousines vond in 2004 plaats en ging na gebleken succes in 2006 en 2008 op herhaling. Daarna besloot het organisatiecomité een pauze in te lassen, om in 2013 terug te keren met een nieuwe editie. Het evenement draait hoofdzakelijk om Franse limousines vanaf midden jaren zeventig tot heden: de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 30, 25, Safrane en Vel Satis alsmede de Talbot Tagora. Hun voorgangers zijn evengoed welkom, net als exclusieve automobielen van bijvoorbeeld de merken Facel Vega en Monica. Minimaal vier portieren, de rol van (semi-)topmodel en tot stand gekomen in Frankrijk gelden als criteria.

In het verleden kwamen er tijdens dit evenement minstens 250 limousines per keer bijeen, dus dat stelt eisen aan de locatie. Om die reden en vanwege de unieke, welhaast Franse sfeer ter plaatse heeft de organisatie ditmaal gekozen voor de Markt in Geertruidenberg, die plek biedt aan ruim voldoende ‘grandes routières’ tegelijk. Belangstellenden met andersoortige auto’s kunnen deze in het verlengde van het plein parkeren.

In de eerste plaats geldt La Fête des Limousines als een gezellige en inspirerende topontmoeting tussen de luxueuze voitures en hun eigenaren, maar daaromheen zullen ook de nodige activiteiten plaatsvinden, zoals een expositie van foto’s, een filmvertoning, een Concours ‘Dans son Jus’, presentaties en demonstraties van clubs en relevante bedrijven, een taxatiemogelijkheid, uitdeuken zonder spuiten, een Limousine Lounge en vermaak voor de toekomstige generatie liefhebbers oftewel de kinderen.

La Fête des Limousines is gratis toegankelijk en duurt van 10.00-17.00 uur. Meer informatie staat op http://www.fetedeslimousines.nl en http://www.facebook.com/fetedeslimousines.

Ga jij naar La Fête des Limousines 26 mei 2013

  • nee (69%, 9 Votes)
  • mogelijk wel (23%, 3 Votes)
  • ja (8%, 1 Votes)

Total Voters: 13

Laden ... Laden ...

Een gedachte over “La Fête des Limousines 26 mei 2013

  • Ik ga en hoop een peugeot 604 te zien en een talbot samara

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *