Er zijn 2 resultaten gevonden

door A110
20 mei 2024 14:34
Forum: Clio E-TECH
Onderwerp: Verbruik Clio E tech
Reacties: 5
Weergaves: 293

Re: Verbruik Clio E tech

Gemiddeld zit ik op 4.89 L volgens autoweek en spritmonitor (waar ik het ook bijhoud).
In deze periode van warm(er) weer geeft mijn boordcomputer tussen de 4.1 en 4.3 L aan. Vorig jaar bij de echte warme zomer heb ik zelfs de boordcomputer op 3.8 L gezien. Dit zijn de gemiddelde cijfers die mijn boordcomputer aangeeft dus niet het actuele verbruik.
In de wintermaanden loopt dit op richting de 5.0 L. Dan gebruik ik wel veel meer de kachel voor warmte. Ik ben ook heel blij met de stoelverwarming scheelt toch ook weer om iets minder de kachel te gebruiken.
Ik moet zeggen dat op langere afstanden de Clio juist zuiniger word ipv de "kleine" stukjes woon/werk verkeer.
De Clio van mij heeft inmiddels de 30.000km gepasseerd.
door A110
20 mei 2024 13:38
Forum: Clio E-TECH
Onderwerp: Verbruik Clio E tech
Reacties: 5
Weergaves: 293

Re: Verbruik Clio E tech

Goedemiddag,

Ik heb mijn verbruik bij Autoweek bijgehouden vanaf het begin, zie link hieronder.

https://www.autoweek.nl/verbruik/27499/ ... ntens-2020

Ik rijd per dag +/- 30km heen en weer naar mijn werk. Geen snelweg kilometers. Meeste is een 60km zone en nog een klein stukje 80km zone.
Ik rijd nog steeds op de originele banden vanaf de fabriek, zomerbanden Continentel 17" en ik tank altijd E5 bij de BP. Ik rijd de Clio niet altijd helemaal leeg.
Ben een rustige rijder voornamelijk rijd ik in de B-stand. Alleen op de snelweg (lange afstanden) rijd ik in de D-stand. Vind ik de Clio net wat feller om in te halen als het nodig is.
Ik moet zeggen dat ik veel de kachel/aanjager uit heb staan als het niet nodig is. Airco gebruik ik nauwelijks op zulke kleine afstanden. Die word vooral gebruikt op de langere afstanden bij warm weer.

Jeroen