Er zijn 3 resultaten gevonden

door Rickvp
03 jan 2020 11:39
Forum: EasyLink
Onderwerp: Activeren van het Easylink systeem
Reacties: 23
Weergaves: 14298

Re: Activeren van het Easylink systeem

Ik zou even contact opnemen met de dealer of misschien beter nog met de Renault klantenservice. Zij kunnen je hopelijk duidelijkheid geven over of de dealer je wel of niet hebt aangemeld.
door Rickvp
02 jan 2020 23:44
Forum: EasyLink
Onderwerp: Activeren van het Easylink systeem
Reacties: 23
Weergaves: 14298

Re: Activeren van het Easylink systeem

@Injector1
Als ik in de auto stap en op het auto symbooltje druk dan krijg ik eerst "niet beschikbaar" --> na de motor gestart te hebben kreeg ik na 10 seconden "Verbindingsfout" en na nog eens een seconde of 5 sprong de netwerkstatus op "Verbonden". Het duurt dus even voordat de verbinding tot stand komt. De motor moet wel echt gestart zijn (bij de Zoë te zien in het dashboard of wanneer bijvoorbeeld de kachel aan gaat).

@EriClio
- Het easylink systeem heeft bij mij vanaf het begin af aan al een provider aangegeven, KPN dus in mijn geval. Als er geen of slechte dekking is in het gebied waar je bent zou dit problemen kunnen geven. Kan mij alleen niet voorstellen dat dit in dit land nog veel voor komt.
- Bij de R-link in mijn vorige Zoë was het weerbericht onderdeel van de live services, dus ik kan mij voorstellen dat je ook in het easylink systeem hieruit kunt opmaken of er verbinding is.Ik kan verder geen menu vinden anders dan het auto symbooltje wat mij meer duidelijkheid verschaft over de verbinding of live services.
- Als het systeem is geactiveerd veranderde bij het auto symbooltje het tekentje wat erboven staat in twee pijltjes. Dit betekent dat de gegevensuitwisseling is ingeschakeld.
Connected.PNG
In de easylink manual (te vinden op: https://easyconnect.renault.nl/uploads/ ... 1323-4.pdf)
staan de mogelijke symbooltjes uitgelegd op pagina 7.11:
Verbinding.PNG
Ik zou dus op zijn minst verwachten dat er boven het autootje één of meer boogjes staan die aangeven dat er iets van een verbinding is.
door Rickvp
02 jan 2020 18:31
Forum: EasyLink
Onderwerp: Activeren van het Easylink systeem
Reacties: 23
Weergaves: 14298

Activeren van het Easylink systeem

Ik heb gemerkt dat er best een beetje onduidelijkheid is over het activeren van het easylink systeem van Renault. Dit systeem zit onder andere in de nieuwe ZOE ZE50 auto's. Sommige informatie uit dit bericht is al eens verschenen in een ander topic op dit forum maar hoop op deze manier een duidelijke samenvatting te kunnen geven over hoe het easylink systeem kan worden geactiveerd. Er is vanuit Renault (op internet en in handleidingen) wel wat informatie beschikbaar over dit onderwerp maar ik heb gemerkt dat deze op sommige punten wat tekort schiet.

1. Om te beginnen moet het systeem verbonden zijn met een cellulair netwerk (GSM netwerk). Dit kan worden gecontroleerd door op het autosymbooltje te drukken rechtsbovenin het easylink scherm. Hier is te zien of het netwerk "Verbonden" is. Deze connectiviteit wordt alleen actief als de motor van de Zoë is "gestart" (ready) is.
Connection.jpg
2. Vervolgens moet er gecontroleerd worden of er al een activeringsverzoek is ingediend door het easylink systeem bij Renault. Dit was bij mij niet het geval. Dit kan gecontroleerd worden in hetzelfde scherm als beschreven in stap 1. Data gegevensuitwisseling moet op ON staan. Als dit niet het geval is en ook niet te wijzigen is dan is het systeem niet geactiveerd. Als data "gegevensuitwisseling" op ON staat, ga verder met stap 4.

3. Deze stap kan alleen uitgevoerd worden als de auto uit zijn "slaapstand" komt. Als de auto al actief is geweest (motor start) of er al gebladerd is op het easylink systeem zul je eerst weer even uit moeten stappen, de deuren op slot doen en 5 á 10 minuten wachten alvorens weer in te stappen. Op het easylink scherm verschijnt de profielkeuze. Onder deze keuze staat een knop "verbinden". Start eerst de motor (ready), wacht een paar seconden (om het cellulair netwerk de kans te geven om te verbinden) en druk op "verbinden". Binnen enkele seconden verschijnt er een melding dat het systeem binnen 72 uur geactiveerd wordt. Als er op de knop "verbinden" is gedrukt maar er nog geen verbinding was met het gsm netwerk zal er een melding verschijnen die aangeeft dat er om technische reden een fout is opgetreden. Probeer het gerust nog eens (wel weer eerst uitstappen en de auto in de slaapstand laten gaan) door deze stap te herhalen maar wacht even iets langer nadat je de motor hebt "gestart"

4. Voeg vervolgens de auto toe in de MY Renault app. Als het easylink systeem is geactiveerd door Renault dan zal functie "koppelen" beschikbaar komen waarmee het systeem kan worden "gesynchroniseerd" met de MY Renault app.
Screenshot_20200102-083001.png
Vanaf nu kan het dus 72 uur duren voordat je de auto met app daadwerkelijk kunt synchroniseren.

Er is een instructiefilmpje beschikbaar, deze kan er nuttig zijn.
https://youtu.be/fAexEIinLcM

Er is meer info te vinden op:
https://easyconnect.renault.nl/help/easy-link

Tot zover ben ik op dit moment gekomen. Mocht er voortgang zijn laat ik het weten.